Siirry pääsisältöön

Vastarinta on turhaa

nunqeH! Eli Klingoni-tervehdys, joka tarkoittaa kyllä paremminkin "Mitä sinä haluat?"

Klingoni moottoripyöräilee
Yep. "Hieman" nörttiä. Tämä johtuu siitä, että tämänpäiväisen kirjeeni otsikko oli "Mitä sinä vastustat?" ja itselleni tuli tästä välittömästi mieleen Star Trek: The Next Generation, ja heidän vihollisensa, Borgit, ja se miten näiden kantava lausahdus oli "Vastarinta on Turhaa". (Jossakin päin maailmaa tusinat ihmiset juuri uutiskirjeeni tilauksen. Toiset raapivat päitään. Jotkut teistä nyökkäilevät).

Se mitä olen itse oppinut vastarinnasta (toiminto, jossa kieltäydytään hyväksymästä jotakin, tai olemasta samaa mieltä jonkun kanssa) on voimakas tapa ymmärtää jotain.

Tiedän itsestäni sen verran, että kun tunnen vastustavani jotain valintaa  tai muutosta tai tehtävää tai jotain, se tarkoittaa, että minun täytyy uudelleenmiettiä sisäisiä uskomuksiani, koska jonkun täytyy muuttua.VASTARINTA ON OPAS HENKILÖKOHTAISEEN KASVUUN

Selvennetäänpä hieman sitä mitä tarkoittaa vastustaa jotakin versus jättää jotain tekemättä. Vastustaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on liikkumatilaa valinnoissasi. Jos pyydän sinua esimerkiksi syömään roskiksesta, sinä mitä todennäköisimmin jätät sen tekemättä. Jos vietän kanssasi aikaa ja kerron sinulle siitä paljonko me heitämme ruokaa päivittäin pois, kuinka paljon siitä on aivan syömäkelpoista ja, että hyvin pienillä jutuilla siitä saadaan tehtyä uskomattomia ruokalajeja, saatat siirtyä vastustamaan ajatusta.

Jos pyydän sinua syömään kuolleen haisunäädän, et vastustele. Valitset, että et syö haisunäätää. Selventääkö tämä yhtään?

Suurin osa asioista, joita vastustamme, ovat hieman vivahteikkaampia, kuin yllä olleet esimerkkini. Jos vastustat esimerkiksi sitä, että opettelisit myymään paremmin, (koska me kaikki tiedämme miten myydään: me kaikki emme vain tee sitä hyvin), se tarkoittaa sitä, että sinulla on joitakin syitä, miksi tämän uuden tiedon omaksuminen muuttaa minäkuvaasi. Ehkä sinulla on ajatus, että myynti-ihmiset ovat pahoja. Ehkä sinä mietit, että jos myyt jotain, et ole taiteilija.

Tämä on vastarintaa ja vastustamista. Vastustat maailmankuvasi muuttamista.

EN OLE YKSI NIISTÄ, JOTKA PUHUVAT KLINGONIA

Toisinaan vastarinnasta on apua. Jos me mietimme ostaako uusi auto vai ei, kun nykyinen automme on ihan passeli, tällöin vastarinta kertoo sinulle, että maailmankuvasi muuttaminen ei ole ehkä lopputuloksena omalta kannaltasi parasta. Minä en todellakaan ole yksi niistä, joka puhuu Klingonia, mutta olin hieman vastahankaan aloittamaan tämän uutiskirjeeni kirjoittamisen, koska tiesin, että tämä saattaa suututtaa muutamia ihmisiä. Lopputuloksena tämä opetti minulle maailmankuvastani hyödyllistä sisältöä sen suhteen, että kaikki eivät vieläkään ole tyytyväisiä siihen, että, (siis täysi 100%) huumorintajuni ja kykyni tuottaa hyödyllistä sisältöä ovat sidoksissa toisiinsa.

Kieroutuneisuuteni on hyödyllinen työkalu, mutta yritän vastustaa sitä silloin, kun pyrin leikkimään aikuista.

VASTARINTA EI OLE VIIVYTTELYÄ

Varmistaakseni tämän asian: viivyttely on aivan oma juttunsa. Jos jätät kirjoittamatta kirjasi seuraavan kappaleen, sillä ei ole mitään tekemistä maailmankuvasi tai sen kanssa, että sinun pitää uudelleen ajatella oman mielentilasi suhde kirjoittamiseesi. Se tarkoittaa vain sitä, että olet epävarma jostain. (Käyn viivyttelyä lävitse Blog Topics: The Master Class -valmennukseni neljännellä viikolla. Jos päätät tilata nyt, olet juuri oikeassa aikataulussa seuraavaan valmennukseeni. ?myymyymyy!:).

PIDÄ HUOLTA VASTARINNASTASI

Kuten kaikki muutkin voimat, vastarinnalla on tarkoituksensa. Älä rankaise sitä. Käytä sitä hyödyksesi. Herkistä elämäsi sille. Tule tietoisemmaksi siitä. Suunnittele kysyväsi itseltäsi enemmän kysymyksiä seuraavalla kerralla kun tunnet vastustavasi jotain. Löydät itsestäsi voimaa tähän.

Ja miten tämä sitten liittyy henkilöbisneksesi rakentamiseen? Kaikilta osiltaan. Sillä vastarinta, jota sinä itse tunnet toisinaan on samaa, kuin se mitä ostajasi tuntee. Mitä enemmän voit kasvattaa ostajasi ymmärrystä ja poistaa esteitä tieltä, sitä vähemmän vastarintaa on tuotteesi tai palvelusi ja ostajasi välissä.

Mitä sinä olet vastustanut? Mitä mieltä olet tästä kaikesta? Tipauta mailia minulle. Ja entä jos et ole koskaan aiemmin kommentoinut? Miksi? Mikä estää?

--Chris...

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.