Siirry pääsisältöön

Viritä itsesi menestymään


Olen valmiina kirjoittamaan kolme sanaani ensivuodelle. Jollet tiedä tästä harjoituksesta, niin tämän tarkoituksena on keksiä kolme sanaa, jotka toimivat kompassipisteinä seuraavan vuotesi tekemiselle. Nämä eivät ole lupauksia. Nämä tarjoavat keinon määritellä sitä mitä ajattelet tehdä tulevaisuudessa.


paths


Tässä omani vuosille 2009 ja 2008. (Mielestäni onnistuin hyvin kahdessa näistä kolmesta tavoitteestani. Nyt meinaan tehdä tupladuunia "armeijoideni" kanssa). Tässä se miten itse viritän omat tavoitteeni sillä tavoin, että saavutan sen mitä aion saavuttaa.

Päätä kolme ohjaavaa sanaa tekemiselle.


 • Listaa 1-3 tapaa, joilla nämä tavoitteet saavutan (aka strategiani).
 • Listaa häiriötekijät, jotka mahdollisesti pilaavat pyrkimykseni.
 • Listaa vaiheet kullekin polulle (nämä ovat projekteja, jotka sidotaan tavoitteisiin).
 • Listaa miltä "maaliviivalla" näyttää.
 • Listaa mitä tulee tämän jälkeen, jos oikeasti saavutan jotain todella isoa.


Miten Tämä Eroaa Lupauksista ja Tehtävälistauksista

Kolme ohjaussanaa ovat, kuin majakoita, tai kompassisuuntia tekemiselleni ja pyrkimyksilleni. Jos liikun näiden suuntaan, onnistun. Jollen pysy reitillä tavoitteideni kanssa, silloin on selvää, että teen töitä niitä vasten. Joten huomaatko, miten tämä on huomattavasti mukautuvampaa, kuin pelkkä staattinen lista lupauksistani?

Esimerkkinä, lupaus voisi olla, "tiputa 10 kiloa". Jos kirjottaisin itselleni kuntoilutavoitteen, se voisi näyttää tältä:

 • Tavoitesanani: aktiivinen
 • Polku 1 tavoitteeseen: vältä hissejä ja pikaruokaloita
 • Polku 2 tavoitteeseen: valmistele päivittäin
 • Polku 3 tavoitteeseen: varaa aikaa aktiviteeteille ja pidä ne HAUSKOINA
 • Häiriöt: keksit tekosyitä, unohdat syödä, et valmistele
 • Vaiheet polulla (tässä kohdin listaan muutamia tapoja aloittaa - älä säikäytä itseäsi)
 • Maaliviiva: 3-5 aktiviteettia viikossa, löysemmät farkut, tarve lähteä shoppailemaan
 • Mitä jatkossa: hyppää uudelle tasolle aktiivisuudessa. Kokeile jotain haastavampaa.


Huomaatko eron? Yritän kirjoittaa itselleni joustavan ohjeen, enkä vain staattisia pisteitä. Tietyllä tapaa ideana on keksiä tekemiselle suuntia sen sijaan, että yrittäisi muistaa karttapisteet ulkoa.

Kun ajattelet suunnittelevasi seuraavaa vuotta, liiketoimintalähtöisesti tai henkilönä, huomaatko miten kolme ohjaussanaa ja polkujen luominen auttavat sinua tavoitteidesi saavuttamisessa ja miten tämä muuttaa ajattelutapaasi paremmaksi?

Paljastan omat 3 sanaani 1.1.13. Rupea sinäkin jo miettimään omiasi. En malta edes odottaa, että kuulen mitä sinä keksit.

~ Wiring Yourselft for Success, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.