Siirry pääsisältöön

Ajatuksia merestä

Jutussani siitä miten meri voi auttaa liiketoimintasi paremmassa määrittelyssä, nostin esille sen, että jos olet yrittäjä ja yrität palvella koko valtamerta, bisneksesi on tuomittu epäonnistumaan. Se sopi mukavasti juttuni  yhteyteen.

Gulf Coast of Texas at Port Aransas near the Port Royal Resort

Mutta sitten sain tämän @pdjmoo'n -kommentin :

Ainoa ongelma siinä, että käytät valtamerianekdoottia Chris, on siinä, että juuri tästä syystä meillä on ongelmia meriemme ja ympäristömme kanssa. On likinäköistä, kun ajatellaan vain liiketoiminnan osia, (teollinen/karjalle kalastaminen) ja ylierikoistumista unohtaen ekosysteemin, (valtameri), sillä tuhoamme meriämme.
95% suurista kaloista on kadonnut, (kalateollisuus käyttää aina vain kehittyneempiä kaikuluoutaimia löytääkseen jäljellä olevat kalakannat aiheuttaen samalla ekologisen romahduksen vaaran). 
Tämä luo kaaoksen myös muiden toimialojen piiriin, jotka ovat myöskin riippuvaisia merestä. Kaiken elämän kesken on symbioottinen suhde ja me keskitymme isompaa, nopeammin ja enemmän -ajatteluumme liian pitkäksi aikaa. Meidän on pakko ruveta ajattelmaan koko systeemiä pelkästään sen osien sijasta tai joudumme pahoihin ongelmiin. Muuten juttusi oli todella hyvä Chris.

OTA ISOMPI VALTAMERESI AINA HUOMIOON

Tässä tapauksessa @pdjmoo oli hyvin käytännönläheinen. Me tuhoamme, (-simme) meriämme keskittymällä liian tiukasti sen tiettyihin käyttötarkoituksiin ja hyötyihin, miettimättä sitä miten nämä asiat vaikuttavat koko systeemiin.

Tältä osin tämä kommentti jatkaa hyvin artikkeliani liiketoiminnan osalta, sillä nämä ongelmat voivat osoittautua tosiksi. Itseasiassa tämä on juuri sitä mistä keskustelin Sir Richard Bransonin kanssa taannoisessa haastattelussani. Hänen uusi kirjansa tukee tätä samaa huolenaihetta. Kiitos kaveri. Arvostan ajatuksiasi ja kommenttiasi. Onko sinulla ajatuksia tästä?

Don’t Forget to See the Larger Ocean, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.