Siirry pääsisältöön

Miten saat enemmän aikaiseksi

Tiistaiaamu. Mitä tehtävälistaltasi löytyy? Mitä sinulla on edessäsi tällä viikolla? Jos sinulla on kiire, niin miksi pysähdyit lukemaan mitä minulla on sanottavanani? Meillä kaikilla on kiire saada enemmän hommia hoidetuksi, ja et varmaan uskaltanut jättää väliin tätä juttuani nähdäksesi olisiko minulla tarjolla neuvoja tai vinkkejä, jotka voisit ottaa käyttöösi omassa maailmassasi.

my iPhone family pile

Kirjat kuten Getting Things Done (amazon linkki) ovat ajattomia menestyskirjoja, koska me kaikki taistelemme työtaakkamme ja kiireen kanssa. Meistä tuntuu, että meillä on enemmän tehtävää, kuin koskaan aiemmin. Samaan aikaan, kun tämä on totta, on myös se totta, että me itse olemme omia pahimpia vihollisia tässä suhteessa.


ET TAJUA, ETTÄ HUKKAAT PARHAIMMAT MAHDOLLISUUTESI

Katsotaanpa mitä aivomme vaativat toimiakseen mahdollisimman hyvin:

 • Riittävästi lepoa. (kuinka monta tuntia nukuit viimeyönä?)
 • Selkeät ajatukset. (kuinka nopeasti tartuit puhelimeen tarkistaaksesi meilit, viestit ja verkostot?)
 • Kunnollinen aamupala. (sellaisten ihmisten lukumäärä, jotka eivät syö aamun ensituntien kuluessa on järkyttävä.)
 • Ymmärrettävä toimintaohjeistus. (onko sinulla minkäänlaista mallia sille miten järjestelet kuukautesi, viikkosi ja päiväsi?)

Yleensä kun heräät muutaman tunnin uniltasi (koska unohduit lueskelemaan blogeja tai seuraamaan sosiaalista verkostoasi, etkä huomannut ajankulua) tartut puhelimeesi ja luet kiukkuisen pomosi/asiakkaan/rakkaasi viestin. Sinulle tulee kiire pukea päällesi, jotta ehdit liikenteeseen (oletan, että kävit suihkussa), joten nappaat kahvin ja kroisantin matkalta mukaasi (jos teet töitä kotoa, niin sitten menee vaikeammaksi). Kun vihdoin viimein pääset “tekemisen” moodiin töissäsi avaat sähköpostisi ja siitä se lähtee.

Kuvaako mikään tästä sinua ja tapaasi toimia? Yhtään? Pystytkö pinnistämään nähdäksesi itsesi tässä?

Ansaitset niin paljon parempaa. Ja voit aivan helposti antaa tämän itsellesi, sillä tämä ei vaadi edes kovasti töitä. Se, mitä tämä vaatii, on kuria ja halukkuutta laittaa itsesi onnistumaan, annat itse itsellesi luvan lentää.

MITEN SAAT ENEMMÄN AIKAISEKSI: RESEPTISI

Seuraavan seitsemän (7) päivän aikana (huomisesta tiistaista seuraavaan maanantaihin) haluan, että kokeilet tätä rituaalia mahdollisimman tarkkaan seuraavia yksityiskohtia seuraten, jos vain voit. Anna palaa seuraavan seitsemän päivän ajan, joka päivä, sillä muuten tästä ei ole apua. Oletko valmis?

Ainekset:

 • Ei ruutuja eikä radiota kello 21 jälkeen.
 • Älä tartu ensimmäisenä aamulla puhelimeesi
 • Älä katso uutisia tai kuuntele radiota myöskään ensimmäisenä
 • Ennen nukkumaanmenoa kirjoita muistilehtiöösi sinua kaivertavat ajatukset
 • Haluat ehdottomasti kokeilla tätä seitsemän peräkkäisen päivän ajan. 


Valmistelut

 1. Kello 21.00 ota lasi maitoa tai soijamaitoa tai vettä ja jokin pieni iltapala (esim. kourallinen pähkinöitä). 
 2. Mene sänkyysi viimeistään 22.00. Laita herätyskellosi soimaan 6.00. 
 3. ÄLÄ KOSKE PUHELIMEESI TAI LÄPPÄRIISI TAI TELEVISIOON TAI RADIOON
 4. Herätessäsi käytä ensimmäiset 5 tai 10 minuuttia siihen, että vain hengität tavallista syvempään (viisi minuuttia riittää – itselläni meni viikkoja ennen kuin pääsin 10 minuuttiin). 
 5. Jos perhetilanteesi tekee tästä vaikeata mene piiloon kaappiin, kylppäriin tai vaikka ulos (oikeasti). 
 6. Syö kevyt aamupala ensimmäisen puolituntisen kuluessa. 
 7. Jos sinulla on aikaa, käy 15-20 minuutin kävelylenkillä, mikä vain on tyhjää parempi. Jos viet itse lapsesi kouluun, sekin käy aamureippailustasi. 
 8. Kirjoita ylös (muistikirjaan tai muualle) päiväsi kolme (3) tärkeintä hommaa, jotka haluat hoitaa, tai edes tärkeimpien projektiesi nimet. Älä kirjoita kaikkia tehtäviä, tämä ei ole tehtävälistasi. Kirjoita vain ne 3, jotka on syytä hoitaa tavalla tai toisella. 
 9. Sinulla on 3 minuuttia (yhteensä!) aikaa etsiä sähköpostisi “tulipalot”. Siinä se. 
 10. Lähde liikenteeseen, mene töihin, tai jotain. Loppupäiväsi on omassa käytössäsi suorittamiseen.

Tarjoiluehdotus:
Annat tässä haasteessa mielellesi kourallisen ohjeita:
 • Lepo antaa minulle lisää kestävyyttä ja tahdonvoimaa.
 • Kun annan itselleni hetken rauhaa, se parantaa prosessointitehoani.
 • Sulkemalla muiden ihmisten hulluudet hetkeksi pois mielestäni voimaannutan omia valintojani.
 • Tunnistamalla sen millä on merkitystä minulle ja päivilleni ja niille, joita palvelen, on tärkein ohjeeni.
 • Hengittäminen (ehkä myös meditointi) ja liikunta ovat tarpeellisia (pakollisia!) järjestelmieni toiminnalle.

Näiden avulla selviydyt päivästäsi HUOMATTAVASTI paremmin. Saatko enemmän aikaiseksi? Noudata tätä reseptiä äläkä epäröi. Ajattele vain sitä kuinka paljon tuottavampi päivästäsi tulee näiden ylimääräisten tuntien ansiosta. Ajattele, että olet Moniajon Mestari. Ota tämä käyttöösi ja anna sille huomiosi ja lupaan, että elämässäsi tapahtuu ihmeitä.

Nyt olisin kovin iloinen, jos kerrot mitä tekosyitä keksit sille, että et ole edes tämän vertaa kiinnostunut omasta menestyksestäsi. : )

How To Get More Done – The Works, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.