Siirry pääsisältöön

Sinä haluat tämän idean

Ystäväni Sani Leino sanoi LaureaES:n tilaisuudessa "Se, että tulit juuri tänne, ja juuri nyt, on todella arvokasta sekä minulle että sinulle". Olen hänen kanssa samaa mieltä. Kiitos kun sinä tulit tänne tänään!

Useimmiten, kun kaivelemme internetistä jotain, vakuuttelemme itsellemme, että emme etsi ideoita. En usko, että tämä on oikeastaan totta. Tämän sijasta uskon, että haemme yhtä tai kahta asiaa: lupaa tai suunnitelmaa. 

Ideas

Emme etsi ideoita

Olet päättänyt, että käytät webbiä apunasi liiketoimintasi kasvattamisessa, esimerkiksi. Joten aloitat lukemalla Mashable'a ja seuraat muiden fiksujen ihmisten kirjoituksia, (tai niiden, joita muut kehuvat fiksuiksi). Keräilet kirjanmerkkejä ja latailet PDF'iä ja ostat aina silloin tällöin jonkun kirjan Amazonista.

Mutta VALTAOSALLA siitä mitä etsit ei ole juurikaan tekemistä idean kanssa.

Lupa

Useimmat meistä haluavat luvan. Kun vihdoin viimein sain luettua ystäväni Paolo Coelhon Alkemisti -kirjan tajusin, että kirja, niin iso ja valloittava, kuin se hengellisesti olikin, oli yksinkertaisesti lupalappu. Monet kirjat ovat tällaisia. Miksikö? Koska monet niistä asioista, joita haluamme, kerta toisensa jälkeen, ovat lupia. Vahvistuksia. Haluamme jonkun sanovan meille, “Sinä TEET hyvää duunia. Jatka samaan malliin” tai “Ole huolehti. Olet oikealla polulla”. Muuten, tämä ei siis ole mielestäni huono juttu. Ei ole väärin kaivata tukea itselleen. Se on meidän kaikkien sisäänrakennettu tunne. 

Suunnitelma

Usein kun keksimme jonkun idean me tajuamme, että emme oikein tiedä mistä aloittaisimme tekemisen ja sen mitä meidän pitäisi tehdä. Joten lähdemme etsimään suunnitelmaan. Kuitenkin, suunnitelma on tällöin jonkun toisen suunnitelman toistamista, autopilotilla. Tämä tarkoittaa sitä, että sinä et varmaankaan ole siinä pisteessä missä he olivat, kun he tajusivat tavoittelevansa samaa päämäärää, kuin sinä. Suunnitelmat ovat juuri tästä samaisesta syystä häilyviä.

Tästä huolimatta me ostamme ne. Joka ikinen kerta kun kirjoitan yksinkertaisimmankin suunnitelman, siitä tulee yksi kaikkein jaetuimmista sisällöistä mitä minä teen. Miksi? Koska tämä on hyvä tapa saada omat ajatuksen johonkin järjestykseen, vaikkemme olisi olleetkaan riittävän pitkään ajatuksiemme kanssa järjestelläksemme ne kunnolla. Ja juuri tämä on lopulta se todellinen ongelmamme.

Voit Antaa Itsellesi Molemmat Lahjat

Antamalla itsellesi vähän aikaa, hieman urheutta ja ripauksen harkintaa voit löytää kaikki mahdolliset luvat ja suunnitelmasi suoraan omasta päästäsi. On aivan totta, että toisinaan toisilta oppiminen on hyvä tapa edetä, mutta loppuen lopuksi ainoa asia mitä sinä haluat on lupa toteuttaa. Haluat toteuttaa oman suunnitelmasi.

Ja vaikket olisikaan vielä valmist tekemään tätä, se on ihan ookoo. Ole kuitenkin rehellinen itsellesi, sinulla, (SINULLA!) on tarvitsemasi taidot ja lupa tehdä ideoistasi totta. Ilman kenenkään muun lupaa. Ilman kenenkään muun suunnitelmaa. Sinä. Tämä on jutun juoni.

We’re Not Looking for Ideas, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.